Jag är inte så förtjust i ägg över lag, i vart fall inte kokta eller i t ex omelett. Men äggröra däremot – en supergod & snabb helgfrukost tycker jag! Den bästa äggröran ska vara perfekt blandad äggula & äggvita, samt vara riktigt krämig. Mmmm!
Efter att ha klickat runt bland många amerikanska recept på Pinterest så förstod jag att Everything But The Bagel Seasoning från Trader Joes verkar vara en kanon “allt-i-allo”-kryddblandning men som då inte finns att få tag på i Sverige. Jag lyckades i alla fall komma över ett recept på hur man gör sin egen, & den är verkligen supergod på äggröran!
Äggröra
INGREDIENSER 2 personer
6 ägg
1 msk crème fraiche
20 g smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt igång en platta på medelvärme men utan att sätta dit stekpannan du ska använda. Har du induktionshäll måste du sätta dit en annan kastrull eller panna så länge.
Knäck äggen och klicka i smöret i en stekpanna. När plattan är varm, lyft över stekpannan dit.
Nu måste du röra röra röra med t ex en värmetålig slickepott tills du tycker att konsistensen är perfekt för dig.
Ta direkt av från plattan & rör i crème fraichen som då bromsar ytterligare koagulering av äggen.
Smaka av med salt & svartpeppar.
TIPS!
Det är väldigt gott att byta ut salt och svartpeppar till Everything But the Bagel Seasoning, eller Spicemasters Scrambled Eggs-krydda.
SERVERA MED
Servera med finhackad gräslök på.
Jag brukar gärna ha tomat & rostat bröd till som jag liksom äter äggröran med istället för gaffel. Mums!
Everything But The Bagel Seasoning
INGREDIENSER 1 sats
2 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita vallmofrön
1 msk blå vallmofrön
1 msk vitlöksflingor
1 msk lökflingor
1 msk havssalt
GÖR SÅ HÄR
Blanda & förvara i en glasburk.
Strö över allt! Bröd, ägg, mackan, fisk osv.