Loading...

Kladdkaka

Kanske det enklaste bakverket som finns? & otroligt gott också förstås! Det finns väl en miljard recept på kladdkaka som alla är lite olika varandra, men så här gör i alla fall jag. Jag kommer också att för alltid förknippa kladdkaka med Harry Potter-community:t som fanns i Sverige i slutet av 00-talet, haha.

Kladdkaka

INGREDIENSER                    springform på ca 22 cm
150 g smör
200 g socker
2 tsk vaniljsocker
30 g kakao
1 krm salt
90 g vetemjöl
2 ägg

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°C (vanlig ugn, ej varmluft).
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
När smöret har smält, ta av det från plattan & rör i tur & ordning i övriga ingredienser med en slickepott så att det blir ordentligt blandat.
Smöra & ha eventuellt i ströbröd eller lite kakao i en springform, häll i smeten & fördela den jämt.
Sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag brukar ha inne min i 18 minuter i vår ugn i stugan, men i 15 minuter i ugnen hemma så det varierar helt enkelt.
Låt svalna innan servering. Jag brukar ofta ställa in den en timme i frysen.

TIPS!
Om du istället vill göra kladdkakemuffins fyller du 12 muffinsformar 3/4 & sätter in i ugnen i 9 minuter på 200°C.
Om du vill ha ett chokladtäcke på din kladdkaka, dela en 100 g mörk chokladkaka & lägg bitarna ovanpå kakan när du precis tagit ur den ur ugnen. Sprid ut med en slickepott & låt sedan svalna & stelna i kylskåp.

SERVERA MED
Vispad grädde & bär, vaniljglass eller vad du tycker bäst om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *