Egentligen kanske man inte skulle kalla detta skav, men det är vad jag känner den som. Jag är uppväxt på älgkött & det här är helt klart en av mina favoriter! Otroligt barnvänlig rätt som jag faktiskt inte vet hur den blir med t ex nötkött istället då jag aldrig testat.
Älgskav
INGREDIENSER 4 portioner
ca 600 g älgkött, typ bog/ytterfilé/fransyska
2 vitlöksklyftor
2 bananschalottenlökar
1 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 dl chilisås, typ Heinz
0,5 dl japansk soja
1 dl pastavatten
400 g valfri pasta
GÖR SÅ HÄR
Strimla köttet & finhacka löken.
Bryn kött i en gryta i omgångar i smör på medelhög värme.
Krydda med salt, peppar & rosmarin.
Sänk värmen lite & ha i lök & riven vitlök & fräs tills löken blivit genomskinlig.
Ha i övriga ingredienser, förutom pastavattnet, & låt puttra ihop.
Sätt på pastan under tiden i välsaltat vatten.
När pastan är al dente, ha i den i grytan tillsammans med lite av vattnet.
Rör om ordentligt i någon minut.
Servera!