Det här receptet på kycklingspett är ett av våra absoluta favoritrecept för grillning som dessutom älskas av de flesta. Det har enkla ingredienser som man ofta har hemma. Ett tips är helt klart att göra mycket när man ändå gör dem för de är jättegoda dagarna efter både varma & kalla. Ärligt talat har jag tagit ett spett direkt från kylskåpet & ätit, haha.
& så vitlökssåsen då. Som passar till allt. Ett riktigt bra “standardsåsrecept”.
Kycklingspett
INGREDIENSER 4 portioner
600 g kycklingfilé/innerfilé/lårfilé
0,5 dl sweet chili sauce
1 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Skär kycklingen i bitar & blanda med övriga ingredienser i en rostfri bunke eller i dubbla plastpåsar & låt marinera i minst 2 timmar.
Trä upp på spett (blötlagda i minst 30 minuter om de är i trä) & grilla runt om i cirka 5-10 minuter.
SERVERA MED
En sallad, den godaste vitlökssåsen & kanske sommarens bästa potatissallad, ugnsrostad potatis eller rotsaker.
Min bästa vitlökssås
INGREDIENSER 4 portioner
75 g färskost
0,75 dl majonnäs (Hellmans eller hemgjord)
0,75 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
2 krm örtsalt herbamare
2 krm lökpulver
0,5 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda först färskost & majonnäs i en skål. Blandar du allt samtidigt kan det bli lite “klumpigt” av färskosten.
Blanda i gräddfil, kryddor & riv i vitlöken.
Smaka av.