Det här är en typisk hösträtt som gör sig bra i matlådan. Vår dotter älskar detta & äter alltid typ 1,5 vuxenportion, haha. Det går också himla bra att frysa in.
Biff Stroganoff
INGREDIENSER 4 portioner
600 g lövbiff
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
3 msk kalvfond
5 dl vatten
2 dl smetana
GÖR SÅ HÄR
Skala & finhacka schalottenlöken.
Strimla köttet.
Hetta upp en gryta med smör & bryn köttet i omgångar.
Ha i löken & stek tills den börjar bli genomskinlig.
Pressa i vitlöken & ha i kryddor & tomatpuré.
Fräs nån minut & ha sedan i senap, fond & vatten.
Koka upp & låt puttra i 40 minuter.
Ha i smetana & blanda runt.
Låt puttra ytterligare 5 minuter.
Smaka av.
TIPS!
För lite styrka, använd starkt paprikapulver.
Det går utmärkt att byta ut smetana mot crème fraiche.
Bogstek eller dylikt av älg går också bra istället för lövbiff.
SERVERA MED
Ris & en grönsallad.