Loading...

Biff Teriyaki

Ännu en snabb rätt som tar typ 20 minuter? Barnet ger tummen upp även till denna. Grönsakerna till går ju att variera beroende på vad man gillar & vad man har hemma. Funkar fint i matlådan också!

Biff Teriyaki

INGREDIENSER                    4 portioner
600 g lövbiff, strimlad
1 msk olja

4 portioner jasminris

1 dl japansk soja
1 dl vatten
0,5 dl honung
0,5 msk färsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta

200 g pak choi
200 g rädisor
150 g sockerärtor
2 salladslökar
1 lime
1 msk olja
1 tsk sambal oelek eller 2 krm chiliflakes
salt

1 msk sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull & låt koka upp.
Koka i 3-5 minuter under omrörning.
Ställ åt sidan.

Blanda sambal oelek, pressad limesaft & olja i en skål & smaka av med salt.
Strimla & skiva grönsakerna & vänd runt dem i skålen.

Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det har fått fin färg.
Häll på såsen & koka ihop i några minuter.
Strö på sesamfrön på köttet.

Servera köttet med riset & grönsakerna.

TIPS!
Andra grönsaker man kan använda är färsk broccoli (behöver ej kokas osv innan), blomkål eller bladselleri till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *