Om förra sommarens potatissallad var den här med brynt smör och salladsärtor, så är nog den här krämiga varianten årets vinnare. Med både schalottenlök, purjolök, gräslök OCH vitlök i så kan ni ju förstå att smaken blir kanon! Den passar lika bra till kallskuret, fågel, kött, fisk eller grillade grönsaker och blir bara bättre ju längre den får stå.
Krämig potatissallad
INGREDIENSER 4-6 portioner
1 kilo fast potatis, helst färsk
1 bananschalottenlök / 1 liten rödlök
1 dm av det gröna från en purjolök
0,5-1 dl finhackad gräslök
1 vitlöksklyfta
2,25 dl gräddfil
2,25 dl crème fraiche
1,5 dl Hellmans majonnäs / hemgjord majonnäs
1-1,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Skala eller tvätta all potatis noga och koka den mjuk.
Under tiden finhackar du schalottenlök, purjolök och gräslök och lägg det i en stor bunke eller skål.
Riv eller pressa i vitlöksklyftan och blanda om.
Rör i gräddfil, crème fraiche och majonnäs.
Smaka av med salt och svartpeppar.
När potatisen är klar, häll av i ett durkslag och spola potatisen med kallt vatten några minuter så att den kyls av snabbare.
Tärna potatisen i 2×2 cm stora bitar och vänd ner dem i röran.
Ställ in i kylen och låt dra i minst en timme före servering.
Garnera gärna med mer hackad gräslök eller kanske hackad persilja vid servering.