Loading...

Pasta med bacon och ärtor

En favoritpasta i vår familj som är svårare att misslyckas med än carbonara och som dessutom funkar bra i matlåda är denna. En pasta med bacon, vitlök, ärtor och parmesan. Hoppas ni provar!

Pasta med bacon & ärtor

INGREDIENSER                    4-6 portioner
250 g bacon
2 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche
3 krm nymald svartpeppar
1 dl finriven parmesan
2,5 dl gröna ärtor
2 dl pastavatten
400 g pasta

GÖR SÅ HÄR
Skär eller klipp bacon i centimeterstora bitar eller använd redan tärnat bacon.
Stek bacon på medelhögvärme i en rymlig stekpanna.
När baconet är nästan knaperstekt, pressa eller riv i vitlök och fräs i ca 30 sekunder.
Ha i crème fraiche, svartpeppar och ärtor och rör runt.
Låt puttra ihop medan du kokar pasta i välsaltat vatten.
Häll av pastan, men spara 2 dl av vattnet som du häller ner i stekpannan.
Ha även i pastan och parmesan och blanda runt ordentligt.
Servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *