Hummus och grönsaksstavar att dippa är bland det godaste mellanmålet mina barn vet. Båda två kan utan problem äta det med sked. Även jag är uppväxt med att vi ofta hade hummus som sås till maten hemma. Och det är ju så himla gott både till maten, på mackan eller som dipp. En favorit är ju grillad kyckling med en grekisk sallad och hummus. Gör gärna dubbel sats och förvara i kylen i upp till 4 dagar!
Hummus
INGREDIENSER 1 sats
2 msk tahini (sesampasta)
1 liten vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
2 msk citronjuice
230 g kikärtor (avrunnen vikt)
1 msk jungfruolivolja
GÖR SÅ HÄR
Börja med att mixa tahini, vitlök, salt och citronjuice i en minut så att det nästan blir vitt.
Ha i kikärtorna och mixa i 2-3 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt, vitlök och citron.
Ha i olivoljan och mixa igen.