Här kommer recept på en snabblagad mitt-i-veckan-pasta med bacon, ruccola, smaksatt crème fraiche och parmesan.
Bacon- & ruccolapasta
INGREDIENSER 4 portioner
400 g pasta
1 pkt bacon
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 burkar crème fraiche parmesan & vitlök
1 dl riven parmesan
2 krm svartpeppar
2 dl pastavatten
1 liten påse ruccola
1 dl riven parmesan
GÖR SÅ HÄR
Skär eller klipp bacon i 1 cm stora strimlor.
Finhacka schalottenlöken.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och knaperstek baconet.
Sätt på en kastrull med rikligt med saltat vatten till pastan.
Sänk värmen till strax under medelvärme och fräs schalottenlöken.
När löken blivit mjuk, riv i vitlöksklyftorna och fräs i ytterligare 30 sekunder.
Ha i crème fraichen och rör i parmesan och svartpeppar.
När pastan kokat färdigt, spara en del av pastavattnet och ha i det i stekpannan ihop med pastan.
Rör runt ordentligt och ha sedan i ruccola.
Servera med mer riven parmesan.
TIPS!
För mer protein, använd ytterligare ett paket bacon.