Ännu en snabb rätt som tar typ 20 minuter? Barnet ger tummen upp även till denna. Grönsakerna till går ju att variera beroende på vad man gillar & vad man har hemma. Funkar fint i matlådan också!
Biff Teriyaki
INGREDIENSER 4 portioner
600 g lövbiff, strimlad
1 msk olja
4 portioner jasminris
1 dl japansk soja
1 dl vatten
0,5 dl honung
0,5 msk färsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta
200 g pak choi
200 g rädisor
150 g sockerärtor
2 salladslökar
1 lime
1 msk olja
1 tsk sambal oelek eller 2 krm chiliflakes
salt
1 msk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull & låt koka upp.
Koka i 3-5 minuter under omrörning.
Ställ åt sidan.
Blanda sambal oelek, pressad limesaft & olja i en skål & smaka av med salt.
Strimla & skiva grönsakerna & vänd runt dem i skålen.
Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det har fått fin färg.
Häll på såsen & koka ihop i några minuter.
Strö på sesamfrön på köttet.
Servera köttet med riset & grönsakerna.
TIPS!
Andra grönsaker man kan använda är färsk broccoli (behöver ej kokas osv innan), blomkål eller bladselleri till exempel.