Det här är en riktigt snabb vardagsrätt som tar ungefär 20 minuter. Är man som min make & tycker att det bör vara någon typ av kött till allt så kan man ha knaperstekt bacon eller parmachips till.
Boursinpasta med ugnsrostade tomater
INGREDIENSER 4 portioner
400 g valfri pasta
400 g körsbärstomater
1 vitlökslyfta
1 msk jungfruolivolja
1,5 tsk havssalt
2 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1 boursinost
40 g färsk basilika
1 dl pastavatten
35 g pinjenötter
parmesan
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C.
Halvera tomaterna & lägg i en tillräckligt stor ugnsform för att hela rätten ska få plats senare.
Finhacka vitlöksklyftan & ha i den i ugnsformen.
Häll över olja & blanda om med kryddorna.
Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Koka pastan i välsaltat vatten (1 tsk salt per liter vatten).
Rosta pinjenötterna så att de får lite färg i en torr stekpanna.
Riv större basilikablad i mindre bitar.
Ta ut tomaterna & klicka i boursin som du sen rör runt så att den smälter.
Ha i vatten från pastan, därefter pastan & basilikan.
Servera med pinjenötter & lite riven parmesan.
TIPS!
Man kan så klart använda en annan färskost med smak som man gillar.