Firar min födelsedag med att lägga upp mitt recept på chokladbollar som jag och dottern brukar göra. Har inkluderat både med kokosolja och med smör beroende på vad man har hemma. Sötningen är alltså dadlar istället för socker. Och de är verkligen så goda och smakar inte dadlar (kan maken intyga som inte är ett jättestort fan av det).
Chokladbollar (med kokosolja)
INGREDIENSER 20 stycken
3 dl havregryn
9 dadlar
1,5 msk kakao
2 krm salt
0,75 dl neutral kokosolja
2,5 msk kaffe
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
Mixa havregryn, dadlar, kakao och salt i en matberedare.
HA i kokosolja och kaffe och mixa igen.
Om du upplever smeten som för mjuk och kladdig för att rulla, ställ in i kylen i 30 minuter.
Ta ut och rulla i riven kokos.
Förvara i kyl eller frys.
Chokladbollar (med smör)
INGREDIENSER 20 stycken
3 dl havregryn
10 dadlar
1,5 msk kakao
0,5 krm salt
100 g smör
3 msk kaffe
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
Mixa havregryn, dadlar, kakao och salt i en matberedare.
Ha i smör och kaffe och mixa igen.
Om du tycker att smeten är för mjuk och kladdig, ställ in i kylen i 30 minuter.
Ta ut och rulla i kokos.
Förvara i kyl eller frys.