Hittade detta recept nånstans och modifierade det sedan och det blev verkligen en god sill. Och då kommer detta från någon som inte är det minsta förtjust i sill vanligtvis. Vi hade den på midsommar i år och kan mycket väl bli ett stående inslag. Dock lyckades jag med konststycket att inte få en enda vettig bild på den?
Drömsill
INGREDIENSER 4 portioner
1 pkt 5-minuterssill
0,75 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs (Hellmans eller hemgjord)
0,5 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
50 g mixcaviar
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Lägg sillen i en sil och låt rinna av i vasken.
Finhacka rödlök.
Rör ihop créme fraiche och majonnäs i en bunke.
Ha i rödlök och riven vitlök och rör om.
Blanda i mixcaviar och dill och smaka av med svartpeppar och eventuellt en gnutta salt.
Skär den avrunna sillen i lagom stora bitar och rör ner den. Smaka av igen.
Ha över i en burk och förvara i kylskåp.
TIPS!
Låt gärna sillen stå och dra en eller ett par dagar innan servering så att smaken hinner utvecklas.
Alla ingredienser utan sillen blir även en god sås till all sorts fisk!