En av mina godaste sommarkakor som passar fint att frysa in för att sedan ta fram när man får gäster. Kör då någon minut på defrost i micron och den blir som nybakad igen.
Hallon- & vinbärskaka
INGREDIENSER 12 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 dl hallon
1 dl röda vinbär
1 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180°C för vanlig.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Sikta ner mjölet och vaniljsocker.
Rör i smöret.
Smöra och bröa en form – springform eller en avlång brödform.
Häll i smeten i formen.
Blanda bären och fördela dem över kakan.
Strö över strösocker över hela.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 45-50 minuter.
Ta ut och låt svalna i formen.