Den här åt vi som efterrätt förra nyårsafton och det var så himla gott. Dumlesmulet är dumle som jag gjort “dumleflarn” av och sedan smulat sönder.
Hjortroncheesecake i glas med dumlesmul
INGREDIENSER 4 portioner
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
20 digestivekex
2 dl hjortron
3 msk florsocker
eller 2 dl hjortronsylt
8 dumlekolor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg dumle på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att de kommer flyta ut så ha lite mellanrum mellan dem.
Sätt in i ugnen i 5-7 minuter beroende på hur varm ugn du har. De får inte brännas.
Ta ut och strö genast på lite lite flingsalt på varje flarn.
Ha i färskost och vispgrädde i en bunke och vispa ihop tills det är tjockt och fluffigt.
Vänd i florsocker och vaniljsocker.
Blanda hjortronen med florsocker beroende på hur sött du vill ha det, eller använd hjortronsylt.
Smula digestivekexen i en matberedare.
Varva digestive, färskostgrädde och hjortron i fyra glas.
Så här långt kan de förberedas och ställas i kylen.
Vid servering, smula över två dumleflarn i varje glas.