Kanske en av de bästa vardagsrätterna? Amanda introducerade oss till den här rätten & sen har jag bara lagt på grejer liksom, haha. Ännu en rätt som dottern älskar dessutom!
Italiensk laxpytt
INGREDIENSER 4 portioner
900 g potatis
4×125 g laxbitar
1 msk av oljan från de soltorkade tomaterna
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 soltorkade tomater i olja, grovhackade
1 vitlöksklyfta
1 dl grovriven parmesan
65 g (1 liten påse) ruccola
250 g körsbärstomater i kvartar
0,5 rödlök, strimlad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C (för vanlig ugn).
Skala & skär potatisen i bitar, typ 3×3 cm.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper & blanda runt med oljan från tomaterna.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Skär laxen i lika stora bitar som potatisen under tiden.
Ta ut potatisen & lägg på laxen samt krydda med salt & peppar.
Blanda runt ordentligt & sätt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.
Ta ut plåten, ha på de soltorkade tomaterna, pressad vitlök & parmesan & blanda runt.
Strö över ruccola, körsbärstomater & rödlök.
SERVERA MED
Kanske min vitlökssås eller en god fetaostsås (recept kommer).