När du tröttnat på kantarelltoast, då kan du ju ge dig på att prova den här pastan istället. Det blir väldigt fräscht med gremolatan på toppen, som dessutom är god på alla möjliga typer av mat som grytor till exempel.
Kantarellpasta med gremolata
INGREDIENSER 4 portioner
400 g tagliatelle eller linguine
30 g smör
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller (färska eller frysta)
3 dl vispgrädde
2 dl pastavatten
50 g parmesan
4 krm salt
2 krm svartpeppar
Gremolata
1 dl färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron, skal
1 krm salt
25 g parmesan
GÖR SÅ HÄR
Mixa ihop ingredienserna till gremolatan.
Koka upp vatten till pasta med 1,5 tsk salt per liter vatten.
Skala & finhacka lök & vitlök.
Ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök, & kantareller i smöret tills all vätska har kokat in.
Tillsätt grädden & låt puttra i cirka 5 minuter.
Ha över pastan i såsen ihop med pastavatten & låt puttra ihop i 1 minut.
Riv parmesan & ha i 50 g i såsen & rör runt så att det smälter & blandas samman.
Smaka av med salt & peppar.
Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar & toppa med gremolata & mer riven parmesan.