Loading...

Kantarellpasta med gremolata

När du tröttnat på kantarelltoast, då kan du ju ge dig på att prova den här pastan istället. Det blir väldigt fräscht med gremolatan på toppen, som dessutom är god på alla möjliga typer av mat som grytor till exempel.

Kantarellpasta med gremolata

INGREDIENSER                    4 portioner
400 g tagliatelle eller linguine

30 g smör
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
300 g kantareller (färska eller frysta)
3 dl vispgrädde
2 dl pastavatten
50 g parmesan
4 krm salt
2 krm svartpeppar

Gremolata
1 dl färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron, skal
1 krm salt

25 g parmesan

GÖR SÅ HÄR
Mixa ihop ingredienserna till gremolatan.
Koka upp vatten till pasta med 1,5 tsk salt per liter vatten.
Skala & finhacka lök & vitlök.
Ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök, & kantareller i smöret tills all vätska har kokat in.
Tillsätt grädden & låt puttra i cirka 5 minuter.
Ha över pastan i såsen ihop med pastavatten & låt puttra ihop i 1 minut.
Riv parmesan & ha i 50 g i såsen & rör runt så att det smälter & blandas samman.
Smaka av med salt & peppar.

Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar & toppa med gremolata & mer riven parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *