En av mathöjdpunkterna den här tiden på året är ju helt klart kantareller! Här kommer ett recept på toast som vi gör många gånger nu i svampsäsong. I angiven mängd är receptet tänkt som en större förrätt, men vi brukar ofta göra detta till bara oss två för att äta det till huvudrätt.
Kantarelltoast
INGREDIENSER 4 portioner
400 g kantareller
40 g + 40 g smör
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
50 g + 25 g västerbottenost
svartpeppar
4 msk finhackad gräslök
4 skivor bröd
GÖR SÅ HÄR
Stek bröden på båda sidor i 40 g smör & lägg åt sidan.
Fräs kantarellerna hastigt i en stekpanna på hög temperatur så att de vattnas ur.
Ha i 40 g smör & fräs dem gyllene.
Finhacka schalottenlöken & riv vitlöken
Sänk värmen & ha i lök & vitlök & låt löken bli genomskinlig.
Sänk värmen ytterligare & slå på grädden.
Låt puttra ett par minuter.
Riv västerbottenost & ha i 50 g i pannan.
Rör runt så att den smälter & smaka av med svartpeppar.
Lägg upp på tallrikar & toppa med gräslök & resten av den rivna osten.
SERVERA MED
Lufttorkad skinka som du lägger på en plåt med bakplåtspapper & sätter in i ugnen på 150°C i 5-10 minuter tills skinkan blivit knaprig.