Här kommer ett recept på en nästan lite lyxig men ändå snabblagad middag som passar både en kväll i veckan & på helgen. För en dag i veckan kan man ju skippa räkorna för att spara tid. Jag bjuder på de fulaste bilderna ever eftersom det var världens regnväder ute så allt blev så himla mörkt, haha.
Lax med ugnsrostade rotsaker, romsås & räkor
INGREDIENSER 4 portioner
600 g lax
0,5 tsk torkad dill
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
smör
900 g rotsaker, t ex potatis, morot, palsternacka, sötpotatis
2 tsk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g räkor med skal
Romsås
1 dl gräddfil
0,5 dl Hellmans majonnäs / hemgjord majonnäs
0,5 burk (à 75 g) stenbitsrom
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C.
Skala räkorna & lägg i en skål.
Skala rotsakerna, skär dem i stavar & lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja & ha på salt & peppar.
Blanda om & sätt in ugnen i 25-30 minuter.
Rör ihop såsen i en skål.
Krydda laxen & hetta upp en stekpanna med lite smör.
Stek laxen på medelhög värme i cirka 4 minuter per sida.
Servera!
TIPS!
Romsåsen är en klassiker som passar till all fisk & skaldjur.
SERVERA MED
En god sallad 😉