Loading...

Pesto- & fetalax

Här kommer ett recept på en snabbfixad middag, perfekt för stressiga vardagskvällar. Bara att ta fram lax ur frysen, spola kallt vatten på dem eller lägga dem i en form i kallt vatten en stund för att tina.

Det här är också en av få, enligt min mening, fiskrätter som fungerar bra även i matlådan. Dessutom barnvänligt! Min 3,5-åring tycker i alla fall om det.

Pesto- & fetalax

INGREDIENSER                    4 portioner
4 laxbitar
150 g pesto (Zetas helst!)
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
1 citron, skal + 1 tsk saft
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt

1 kg potatis
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk olja

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda om med olja, salt och peppar.
Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och rör runt. Sätt in i ytterligare 10 minuter.
Blanda ihop såsen till laxen i en bunke.
Lägg laxen i en ugnsfast form och bred såsen ovanpå.
Sätt in i ugnen ihop med potatisen i 15 minuter.
Servera med en sallad.

TIPS!
Numera tycker jag att det är godast ihopmosat med ris (se bild längst ner).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *