Loading...

Potatissallad med salladsärtor & brynt smör

Det här har verkligen varit sommaren 2021:s stående tillbehör till grillat hos oss. Så himla enkel, god & lätt att variera! Vår treåring älskar den också vilket alltid är ett gott betyg förstås.

Potatissallad med salladsärtor & brynt smör

INGREDIENSER                    4 portioner
900 g färskpotatis
150 g salladsärtor
50 g smör + 1 msk smör
1 bananschalottenlök
50 g gräslök
50 g persilja
havssalt
svartpeppar
1 msk citronjuice

GÖR SÅ HÄR
Tvätta potatisen & koka den mjuk.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör.
Dela större potatisar.
Stek potatisen i pannan tills det fått lite färg, ha därför över i en skål eller på ett fat.
Finhacka löken & örterna & ha över potatisen.
Dela salladsärtorna på hälften.
Bryn 50 g smör, det vill säga smält i en kastrull & fortsätt vispa tills det börjar bli gyllenbrunt & lukta nötigt.
Häll över smöret på potatisen & pressa över citronen.
Salta & peppra & blanda om ordentligt.

TIPS!
Salladsärtor går utmärkt att byta ut mot till exempel ett knippe sparris som steks ihop med potatisen, 150 g sockerärtor, ett knippe rädisor, 0,5 blomkålshuvud skuret i mindre buketter eller någon annan lite “krispig” grönsak.
Örterna är också enkelt att byta ut mot andra man har hemma, till exempel dill eller basilika, eller byta gräslök mot salladslök.

SERVERA MED
Grillat eller kallskuret eller kanske rökt lax eller makrill. Såå gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *