Äntligen försommar och rabarbertider! Det firas med världens enklaste rabarberglass som man inte behöver glassmaskin till. Mums! Viktigt att använda SÖTAD kondenserad mjölk!
Rabarberglass
INGREDIENSER ca 1 L
5 dl vispgrädde
1 burk (à ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
0,5 tsk vaniljpulver/0,5 vaniljstång
Rabarberkompott
400 g rabarber, skivad
0,5 dl strösocker
0,5 tsk malen kardemumma
2 tsk citronjuice
2 msk vatten
GÖR SÅ HÄR
Koka upp allt till rabarberkompotten i en kastrull och låt puttra tills rabarbern blivit helt mjuk.
Mixa och låt svalna.
Vispa grädden ganska hårt ihop med vaniljen i en bunke.
Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt men försiktigt.
Varva glassmet med ett par “strängar” av rabarberkompott i en avlång brödform, som rymmer 1,5 liter, tills bägge delar är slut.
Virvla runt med en bordskniv så att glassen “marmoreras” av kompotten.
Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen i minst 4 timmar tills den är genomfryst.
Ta fram glassen en liten stund före servering.
TIPS!
Vill du ha rabarbersmak rakt igenom och minska risken för att det blir isigt så blandar du i kompotten i bunken innan du häller upp det i brödformen.