Nä men det här är så himla gott. En riktig myspasta för höstkvällarna, mmm.
Salsicciapasta
INGREDIENSER 4 portioner
600 g salsiccia (med mjuk färs, typ ICA Selection)
2 krukor salvia
30 g + 15 g smör
4 vitlökslyftor
1 dl tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
1 burk hela skalade tomater
2 dl riven parmesan
400 g pasta (typ papardelle eller tagliatelle)
salt
svartpeppar
Parmesan eller pecorino
Jungfruolivolja
GÖR SÅ HÄR
Stek salviabladen i 30 g (2 msk) smör tills den blir krispig.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper & salta lite.
Tryck ut salsicciafärsen ur sina fjälster ner i pannan med salviasmöret & stek på hög värme i ca 10 minuter så att det bryns (ej kokas!).
Lägg även detta på en tallrik med hushållspapper.
Sänk värmen.
Krossa & finhacka vitlöken & ha i pannan.
Låt den bli mjuk men ej få färg.
Ha i tomatpurén & fräs runt 1 minut.
Ha i salsiccian igen & rör runt.
Ha i vinet & låt koka in ett par minuter.
Häll över tomaterna, mosa dem lite, & låt puttra i 20 minuter.
Sätt på ordentligt saltat vatten till pastan (1,5 tsk salt per liter vatten).
Riv parmesan, plus extra till servering.
När pastan har någon minut kvar till färdig enligt paketet, ha över den i såsen direkt från kastrullen.
Ha även i 2 dl pastavatten & en klick smör, typ 15 g (1 msk).
Ha i parmesanen & rör runt så att det smälter.
Smaka av med salt & peppar.
Ha upp pastan på ett stort fat.
Ha på parmesan, ringla över jungfruolivolja & toppa med salvian.