Loading...

Tomat- och fetaostpaj

Här kommer receptet på en suverän vegetarisk matpaj som är kanon i matlåda och som funkar bra att frysa in i bitar för att sedan bara värma.

Tomat- & fetaostpaj

INGREDIENSER                    4 portioner
Pajdeg
150 g smör
3½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 ägg

Fyllning
300 g fetaost i tärningar
300 g körsbärstomater, halverade
2 tsk grekisk salladskrydda (santa maria)/ 0,5 tsk örtsalt + 1,5 tsk oregano
1 tsk lökpulver

Äggstanning
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde

GÖR SÅ HÄR
Skär upp smöret i mindre bitar.
Mixa alla ingredienser utom ägget i en matberedare.
Tryck ut i en form och ställ in i kylen i 10-15 minuter.
Sätt på ugnen på 175°C för vanlig ugn, eller 150°C för varmluftsugn.
Ta ut pajformen och nagga med en gaffel.
Pensla pajskalet med ägget.
Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
Blanda tomat och fetaost med kryddorna och ha över i pajformen.
Vispa ihop äggstanningen i en bunke och häll över i formen.
Sätt in i 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *