Två saker man verkligen gillar – västerbottenost OCH brynt smör! Kan det bli annat än gott då? Nej! är det enkla svaret förstås. Även denna sill hade vi på midsommarlunchen i år (och inte heller den fastnade på bild tyvärr).
Västerbottenost- och brynt smörsill
INGREDIENSER 4 portioner
1 pkt 5-minuterssill
0,75 dl gräddfil
0,75 dl crème fraiche
35 g riven västerbottenost
20 g smör
1-2 tsk citronjuice
2 msk finhackad gräslök
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Lägg sillen i en sil och låt rinna av i vasken.
Bryn smöret och låt svalna något.
Rör ihop gräddfil, crème fraiche, ost och gräslök i en bunke.
Ha i smöret i röran och smaka av med svartpeppar.
Dela sillen i lagom stora bitar och ha i den i bunken.
Smak av med citronjuice.
Ha över i en burk och förvara i kylskåp.
TIPS!
Låt gärna sillen stå och dra en eller ett par dagar innan servering så att smaken hinner utvecklas.